«Als voluntaris catalans»: patriótico discurso en su desembarco en Cuba


Francesc Camprodon i Safont cursà la carrera de dret a Cervera i a Alcalá de Henares i es llicencià a Barcelona el 1838. Exiliat a Cadis per les seves idees liberals, a instàncies de l’actor José Valero escriví per al teatre Flor de un día (1851), que esdevingué un dels èxits més importants de l’escena romàntica castellana. Compongué, llavors, Espinas de una flor (1852) i diversos llibrets per a sarsuela, el més celebrat dels quals fou Marina (1855), amb música d’Arrieta. Incorporat al teatre català, estrenà dos sainets costumistes, La teta gallinaire (1865) i La Tornada d’en Titó (1867), obres menors però que, desproveïdes dels efectismes romàntics, resulten la part més vàlida de la seva obra. En les seves obres escèniques col·laborà amb els compositors Nicolau Manent, F. Asenjo Barbieri, C. Oudrid, etc. Escriví també poesia en català i en castellà.

Francesc Camprodon i Safont

Sobre los voluntarios catalanes en Cuba, recomendamos el artículo de Lo Rondinaire titulado Voluntaris Catalans a CubaCategorías:CATALANS HISPANS, Héroes militares catalanes, HISPANIDAD

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: