CATALANS HISPANS: Francesc Asmarats i Simó, polític catalanista i batlle franquista


alcalde973Francesc Asmarats i Simó. (Mataró, 1891 – Vilanova del Vallès, 1960). Empresari de transport i polític. En les eleccions municipals del 14 de gener de 1934, era el segon de la Candidatura Autonomista Catalana, vinculada a la Lliga Catalana, per la Roca del Vallès. Més tard fou membre del partit Acció Popular Catalana (CEDA) i alcalde del municipi del 1935 al juliol del 1936.

Fou perseguit per les esquerres i es refugià durant la guerra. Durant el seu mandat va fer gestions per impulsar la construcció de la carretera de la Roca a Cardedeu per Santa Agnès de Malanyanes, s’arranjaren camins (com el d’Òrrius i Santa Quitèria), es construí la xarxa de clavegueram del nucli urbà de la Roca i es creà la plaça de metge a Vilanova. Més tard, el 1939, també fou alcalde de Vilanova del Vallès.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s