CATALANS HISPANS: Josep Camarlot i Macià, heroi a la Guerra de la Independència


CERVERA.jpg
Entrada del Baró d´Eroles a Cervera

Josep Camarlot i Macià (Talarn 1777). Militar. Participà en la guerra de la Independència a les ordres d‘Eroles amb la companyia de Talarn, i finalitzà amb el grau de tinent coronel. Fou a més vocal de la Junta provincial de Catalunya, en representació del corregiment de Talarn. L’estiu de 1822 s’integrà a la contrarevolució junt a Eroles, i fou nomenat governador dels partits de Talarn i Vall d’Aran Des de Tremp armà el sometent i formà un batalló de 600 homes que i col·laborà amb les partides reialistes de Navarra i Aragó. A començaments de maig de 1823 entrà a Catalunya amb l’objectiu d’ocupar el Pallars i reclutà gent per l’exèrcit reialista, i fou nomenat Governador polític i militar de Talarn.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s