CATALANS HISPANS: Josep Arrufat i Mestres, periodista tradicionalista


arrufat.png

Josep Arrufat i Mestres. (Cervera 1869-1913). Professor d’Història, editor, polític i llibreter a Montblanc. Tenia la llibreria a la Plaça Major. De jove es traslladà a Tarragona i treballà a la impremta d’ Arís i fill. El 1885 dirigia el diari tradicionalista El Restaurador. Edità i dirigí el periòdic La Comarca de Montblanc. Semanario político independiente, literario, de intereses locales, avisos, noticias y agricultura, el primer periòdic legal publicat a la vila, que aparegué el 2 d’agost de 1889 i es publicà fins l’1 de març de 1890. Durant una curta temporada visqué a Barcelona i fou redactor d’ El Correo Catalán.

Publicà una comèdia en català: Qui sembra vents (Tarragona,1887). Addicte al tradicionalisme, marxà a Madrid on triomfà com a periodista. A la capital d’Espanya edità el periòdic “Madrit Català. Revista mensual il•lustrada, Interessos morals i materials. Lletres i Arts. Notícies, redactat en català. Formà part del consell de redacció d’El Correo Español i redactor d‘El Movimiento Catòlico. Allà s’imprimiren diverses obres seves ( 1900-1911). Per motius de salut tornà a Cervera.

republica02

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s