CATALANS HISPANS: Agustí Callís participant al descobriment de California


5413_destacado

Agustí Callís (Catalunya XVII- Tucson, EEUU 1782). Militar. Capità de les companyies de voluntaris catalans al servei d´Espanya, sota el comandament de Pere Fages van ser enrolats en l’expedició del català Gaspar de Portolà amb el propòsit de descobrir i colonitzar l’alta Califòrnia.

Van partir de La Paz en els primers mesos de 1769 i extraviats en el mar van trigar cent deu dies a arribar a la badia de San Diego. Van continuar l’expedició per terra arribant a Los Ángeles el dia 2 d’agost i a Santa Bàrbara el 19 del mateix mes, el 13 de setembre estaven en Sant Simeón des d’on van seguir el curs del riu Salines arribant a San Francisco el dia 31 d’octubre. Va morir el 1782 en la lluita contra els indis Apatxes.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s