LA FALÀCIA DEL DIÀLEG. EL NOU PARANY DEL PROCÉS


Parany ratolins

(Abajo, versión castellana del texto)

El passat 10-O vam viure el vergonyós espectacle de la declaració i no declaració de la independència de Catalunya pel senyor Carles Puigdemont. En comptes de tenir un parell i fer el que pràcticament tothom esperava, tirar endavant amb la secessió de Catalunya, es va destapar anunciant la suspensió de la independència. Vuit dies després, seguim igual.

Les raons que van portar el president de la Generalitat a fer això poden ser vàries per sí soles o fins i tot un seguit de motius, com ara aquests:

 • Sap que no té recolzament internacional d’importància i, per tant, no li servirà la política de fets consumats.
 • La manifestació del 8-O, on un milió de catalans va sortir a defensar la hispanitat de Catalunya, manifesta que Catalunya no és un bloc monolític, que els separatistes no constitueixen una majoria social clara i fa témer un conflicte civil si aquesta mobilització es manté.
 • Puigdemont és conscient de que el «procés» és una fugida endavant, que la república catalana és inviable, un farol, i es veu realment abocat al precipici, i d’aquí el sí però no.
 • Confia en arribar a un pacte polític amb PP i PSOE que li permeti una sortida digna de cara a la galeria. De fet, aquestes paraules del seu discurs han passat bastant desapercebudes: «És conegut que des de l’endemà mateix del referèndum s’han posat en marxa diferents iniciatives de mediació, de diàleg i de negociació a nivell nacional, estatal i internacional. Algunes d’aquestes són públiques i d’altres encara no ho són. Totes són molt serioses, i eren difícils d’imaginar tot just fa un temps».
 • La fugida de La Caixa i del Banc Sabadell, seguida d’un degoteig constant d’empreses, ha deixat en evidència les falsedats del govern de la Generalitat, que volia fer-nos creure que tot això del procés ens sortiria gratis. O millor encara, que les empreses es pegarien per venir a casa nostra! Estem pagant ja les conseqüències econòmiques de la bogeria nacionalista i això no ha fet sinó començar.

Sigui com sigui, el fet és que no va tirar endavant i va acabar reclamant diàleg amb «l’Estat» i una «mediació» per resoldre el conflicte. Aquet és el nou parany dels separatistes, el diàleg. Anem per parts.

En primer lloc, el sol fet d’aconseguir una mediació internacional o un diàleg de tú a tú amb el govern d’Espanya porta implícit el reconeixement al nacionalisme de que Catalunya i Espanya són entitats polítiques diferents quan, en realitat, Catalunya és una part d’Espanya i, per tant, es tracta d’un problema intern.

En segon lloc, els separatistes busquen quedar legitimitats internacionalment, entenent que, en principi, el diàleg és una cosa positiva en sí mateixa. Per tant, si el govern central rebutja aquest diàleg, si no mossega el parany, quedarà com a intransigent i poc donat a la política.

Tercer i més important: El govern de la Generalitat no té en absolut una voluntat real de diàleg i porta anys duent a terme una política de fets consumats que demostra aquesta falsedat, a més de posar sempre el punt de partida en impossibles. El nacionalisme català té una fi, l’estat propi, i tots els seus passos van encaminats a això. De fet, porten dècades preparant el terreny a tots els àmbits: educatiu, universitari, mitjans de comunicació, teixit social, món empresarial, cultural… el nacionalisme és un tumor que ha impregnat tot Catalunya els darrers 40 anys i el Programa 2000 elaborat per la cúpula de CiU el 1990 és la prova.

Conclusió

Si a la classe política espanyola li queda encara ni que sigui una mica de decència no negociaran la voladura d’Espanya i l’entrega dels catalans hispans al nacionalisme excloent i supremacista de Puigdemont i companyia, ni en públic ni en secret.

El govern no té més remei que fer-se amb el control dels Mossos d’Esquadra, intervenir si cal TV3 i Catalunya Ràdio i fer-se amb el control de l’educació (o utilitzar l’Alta Inspecció de l’Estat), no permetent que el nacionalisme continuï enverinant generació rere generació d’infants en l’odi a Espanya. Els símbols nacionals han de tornar a estar presents en les ciutats i viles catalanes amb normalitat i, sobretot, el govern d’Espanya ha de millorar una cosa i entendre una altra:

 • Ha de millorar urgentment la política comunicativa perquè està perdent la batalla del relat. Espanya no pot veure la seva imatge arrossegada i ha de saber contrarestar la propaganda secessionista, sobretot a l’estranger. Té arguments de sobre, però ha de plantejar aquesta batalla d’una manera ferma i decidida, incidint a mostrar al món la veritable naturalesa totalitària del nacionalisme.
 • Ha d’entendre que per sobre de tot s’ha de combatre la idea, s’ha de combatre el nacionalisme. Això és el més difícil i, sincerament, és pràcticament impossible, doncs el nacionalisme és una conseqüència del liberalisme i el PP és liberal. Tot i així, si no s’entén això, no ens en sortirem. Continuarem amb el dia de la marmota fins a qui sap quan.

Lo Rondinaire

LA FALÀCIA DEL DIÁLOGO. LA NUEVA TRAMPA DEL PROCESO

El pasado 10-O vivimos el vergonzoso espectáculo de la declaración y no declaración de independencia de Cataluña por el señor Carles Puigdemont. En vez de tener un par y hacer lo que prácticamente todo el mundo esperaba, tirar adelante con la secesión de Cataluña, se destapó anunciando la suspensión de la independencia. Ocho días después, seguimos igual.

Las razones que llevaron al presidente de la Generalitat a hacer esto pueden ser varias por sí solas o incluso una serie de motivos, como por ejemplo estos:

1)   Sabe que no tiene respaldo internacional de importancia y, por lo tanto, no le servirá la política de hechos consumados.

2)  La manifestación del 8-O, donde un millón de catalanes salió a defender la hispanidad de Cataluña, manifiesta que Cataluña no es un bloque monolítico, que los separatistas no constituyen una mayoría social clara y hace temer un conflicto civil si esta movilización se mantiene.

3) Puigdemont es consciente de que el «proceso» es una fuga adelante, que la república catalana es inviable, un farol, y se ve realmente abocado al precipicio, y de aquí el sí pero no.

4) Confía al llegar a un pacto político con PP y PSOE que le permita una salida digna de cara a la galería. De hecho, estas palabras de su discurso han pasado bastante desapercibidas: «Es sabido que desde el día siguiente mismo del referéndum se han puesto en marcha diferentes iniciativas de mediación, de diálogo y de negociación a nivel nacional, estatal e internacional. Algunas de estas son públicas y otros todavía no lo son. Todas son muy serias, y eran difíciles de imaginar apenas hace un tiempo».

5) La fuga de La Caixa y del Banco Sabadell, seguida de un goteo constando de empresas, ha dejado en evidencia las falsedades del gobierno de la Generalitat, que quería hacernos creer que todo esto del proceso nos saldría gratis. O mejor todavía, ¡que las empresas se pegarían por venir a casa nuestra! Estamos pagando ya las consecuencias económicas de la locura nacionalista y esto no ha hecho sino empezar.

Sea como fuere, el hecho es que no salió adelante y acabó reclamando diálogo con «el Estado» y una «mediación» para resolver el conflicto. Esta es la nueva trampa de los separatistas, el diálogo. Vamos por partes.

En primer lugar, el solo hecho de conseguir una mediación internacional o un diálogo de tú a tú con el gobierno de España trae implícito el reconocimiento al nacionalismo de que Cataluña y España son entidades políticas diferentes cuando, en realidad, Cataluña es una parte de España y, por lo tanto, se trata de un problema interno.

En segundo lugar, los separatistas buscan quedar legitimidados internacionalmente, entendiendo que, en principio, el diálogo es una cosa positiva en sí misma. Por lo tanto, si el gobierno central rechaza este diálogo, si no muerde la trampa, quedará como intransigente y poco dado a la política.

Tercero y más importante: El gobierno de la Generalitat no tiene en absoluto una voluntad real de diálogo y lleva años llevando a cabo una política de hechos consumados que demuestra esta falsedad, además de poner siempre el punto de partida en imposibles. El nacionalismo catalán tiene un fin, el estado propio, y todos sus pasos van encaminados a esto. De hecho, traen décadas preparando el terreno a todos los ámbitos: educativo, universitario, medios de comunicación, tejido social, mundo empresarial, cultural… el nacionalismo es un tumor que ha impregnado todo Cataluña los últimos 40 años y el Programa 2000 elaborado por la cúpula de CiU en 1990 es la prueba.

Conclusión

Si en la clase política española le queda todavía aunque sea un poco de decencia no negociarán la voladura de España y la entrega de los catalanes hispanos al nacionalismo excluyente y supremacista de Puigdemont y compañía, ni en público ni en secreto.

El gobierno no tiene más remedio que hacerse con el control de los Mossos d’Esquadra, intervenir si hace falta Tv3 y Catalunya Ràdio y hacerse con el control de la educación (o utilizar el alta Inspección del Estado), no permitiendo que el nacionalismo continúe envenenando generación trás generación de niños en el odio en España. Los símbolos nacionales tienen que volver a estar presentes en las ciudades y villas catalanas con normalidad y, sobre todo, el gobierno de España tiene que mejorar una cosa y entender otra:

1) Tiene que mejorar urgentemente la política comunicativa porque está perdiendo la batalla del relato. España no puede ver su imagen arrastrada y tiene que saber contrarrestar la propaganda secesionista, sobre todo en el extranjero. Tiene argumentos de sobre, pero tiene que plantear esta batalla de una manera firme y decidida, incidiendo en mostrar al mundo la verdadera naturaleza totalitaria del nacionalismo.

2) Tiene que entender que por encima de todo se tiene que combatir la idea, se tiene que combatir el nacionalismo. Esto es lo más difícil y, sinceramente, es prácticamente imposible, pues el nacionalismo es una consecuencia del liberalismo y el PP es liberal. Aun así, si no se entiende esto, no lo conseguiremos. Continuaremos con el día de la marmota hasta quién sabe cuándo.Categorías:Opinión, Revista de prensa

1 respuesta

 1. Buscar soluciones dentro del régimen de 1978 es una perdida de tiempo. Porque este régimen ha sido el inicio y el abono del problema.
  La solución pasa por elecciones generales anticipadas y la formación de una coalición Patriota capaz de ganarlas.
  PP, PSOE, C’s o VOX son parte del problema.

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: