CATALANS HISPANS: Antoni Barata i Matey, lluitador contra Napoleó i ascendent de tres màrtirs al 36


Antonio_Barata_(Real_Academia_Catalana_de_Bellas_Artes_de_San_Jorge)

Antoni Barata i Matey, (Terrassa, segle XVII). Advocat i hisendat, va ser nomenat vocal de la Junta Superior de Catalunya el 1808, i es convertí en un dels seus membres essencials. Va tenir una notable participació en la conspiració de maig de 1809 per recuperar Barcelona de mans napoleòniques. Era d’ideologia liberal, però sense un compromís gaire marcat. Acabada la guerra es va traslladar a Madrid, i durant el Trienni liberal fou ministre d’hisenda del govern espanyol de l’any 1821.

El 1824 tornà a Barcelona. Els seus 3 besnéts foren assassinats per les esquerres durant la persecució Republicana, ells foren Joaquim Barata i Rocafort (Terrassa 1893- Matadepera 1936. Militant Carlista i empresari botiguer – “Barata Hermanos”-); Antoni Barata i Rocafort (Terrassa, 1890 – 1936, industrial i terratinent català, propietari agrícola del sector del vi i expresident local de la CEDA) i en Josep Barata i Rocafort (Terrassa 1890- 1936. Empresari).

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s