CATALANS HISPANS: Ramon Areny i Batlle, bibliòfil, expert cervantí i alcalde de Lleida


SONY DSC

Ramon Areny i Batlle (Lleida 1900). Bibliòfil i filatèlic. Batlle de Lleida. Empresari de procedència monàrquica. Milità dins “Renovación Española” els anys de la República. Formava part d’un grup vinculat al ministre Eduardo Aunós, amb un projecte propi econòmic i cultural per a Lleida: expansió de l’agricultura de regadiu i vinculació cultural a l’Aragó, “lleidatanisme” davant de catalanisme. Actuà com a cofundador del “Caliu Ilerdenc”, centre cultural i de tertúlia del grup. Desenvolupà molts estudis sobre Cervantes i sobre les vinculacions Lleida i Aragó. Formà part del comitè executiu de la Primera Exposició Agrària.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s