CATALANS HISPANS: Lluís Argemí i de Martí, tradicionalista i vicepresident de la Mancomunitat


Luis_Argemi.png

Lluís Argemí i de Martí (Barcelona 1873-1950). Advocat i polític tradicionalista, president de la Diputació de Barcelona i vice-president de la Mancomunitat catalana. Diputat pel partit tradicionalista, va guanyar les eleccions de l’any 1907, 1911 i 1915 per diversos districtes de Barcelona. Ocupà el càrrec de diputat des de l’abril de 1911 fins el juny de 1919, data en què finalitzà el període legal d’elecció. En aquesta etapa formà part de les comissions de Governació, d’Hisenda, d’Instrucció Pública, de Beneficència, de Foment i de la Interprovincial de Mancomunitats.

De desembre de 1943 fins a gener de 1946, per Decret del Ministeri de la Governació, va ser nomenat president de la Comissió Gestora. La seva presidència es caracteritzà, com totes les d’aquesta època, per la nul·la activitat política, ja que el governador civil era qui fiscalitzava totes les activitat de la Corporació. Com a president es va proposar la defensa dels interessos dels municipis, així com també la dels sindicats i la dels gremis. Lluità per mantenir el nivell d’ingressos de la Diputació per fer front a les despeses de manteniment de les institucions a càrrec de la Corporació.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s