Juan_Álvarez_de_Sisternes

Joan Álvarez i de Sisternes (Vilafranca del Penedès 1873- Barcelona 1936). Advocat i polític. Cap de la “Unión Patriòtica”, batlle dels anys 1925 al 1930 de Vilafranca i assassinat per les esquerres. Va estudiar la carrera de Dret i va ser l’encarregat de l’arxiu municipal de Vilafranca. Durant la dictadura de Primo de Rivera va ser alcalde de Vilafranca del Penedès com a militant del partit Unió Patriòtica.

Perseguit per les esquerres es va amagar des del 18 de juliol de 1936 a la casa d’una germana a Barcelona, on va ser detingut el 3 d’agost d’aquest any per militants d’Esquerra Republicana especialitzats en la repressió.

L’alcalde de Vilafranca va romandre torturat en un calabós fins que el dia 20 d’agost va ser executat d’un tret al cap a la zona del pont del Lledoner. L´any 1983 la seva família va decidir traslladar les seves restes mortals al “Valle de los Caídos”, i un català te l´honor de ser l´últim espanyol de ser enterrat a Cuelgamuros.