CATALANS HISPANS: Miquel Aleu i Padreny, metge al bàndol nacional i reconegut a tota Tarragona


 

aleu1.jpg

 

Miquel Aleu i Padreny (Constantí 1910- Tarragona 2011). Metge i polític franquista. S’establi com a metge de medicina general a Tarragona el dia 1 de gener del 1934 i on va exercir durant 56 anys. Va exercí de metge forense a l´exèrcit nacional durant la guerra civil. Va ser metge de las Germanetes dels pobres de la Creu Roja i durant 50 anys fou metge del Seminari diocesà. Fou president de la R.S. Arqueològica Regidor de l’Ajuntament de Tarragona de 1955-1962 sent Alcalde en Rafel Sanroma.   A l’ Ajuntament, realitza la obra mes amplia en la urbanització del barri de Torreforta, que ja estava edificat però sense serveis. Coincidí la seva entrada a l’ Ajuntament amb la inauguració de la U. Laboral i la C. Residencial. Fou Diputat Provincial, pel terç Corporatiu, a proposta del Col•legi de Metges.

aleu2.jpg

One comment

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s