CATALANS HISPANS: Manuel Aragonès i Virgili, escriptor, editor, mecenes cultural i falangista


arag
Trasllat de les despulles de José Antonio

 

Manuel Aragonès i Virgili. (Tarragona 1915-Barcelona 2008). Advocat, filantrop i escriptor. Va crear el segell editorial “Roger de Belfort”, on van publicar historiadors reusencs com Pere Anguera o Ezequiel Gort. Així mateix, va crear la Fundació cultural “Loaiza Vidiella”, que a Riudecanyes va instal·lar la seva seu i a Cornudella de Montsant va obrir un notable espai cultural que després esdevindria seu d’un institut.

Militant de “FET y JONS”, va participà en el trasllat de les despulles de José Antonio Primo de Rivera, fou regidor a Reus i primer Tinent d´Alcalde des de 1944. Més tard, va estar lligat també al món del cooperativisme en habitatges. Així, va ser un dels promotors de la “Cooperativa de Sant Pere i Sant Pau”, a Tarragona, que donaria pas a la creació del barri tarragoní. Va ser president de la cooperativa tarragonina i vice-president del l’organisme estatal de cooperatives de vivendes. Va publicar llibres, un dels quals és ‘Historia del Papado’.

aragonés

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s