Josep Maria Albert i Arnau, organista i compositor gironí i de germà falangista


mossen

Josep Maria Albert i Arnau

Josep Maria Albert i Arnau. (Cistella 1897- Figueres 1987). Sacerdot, músic i compositor. El seu pare fou el secretari del poble i creador del sindicat agrícola. Va estudiar al seminari de “El Colell”. Organista des de 1922 del Sagrat Cor de Girona, el 1924 organista de Sant Pere de Figueres. Fundà la “Capella Parroquial”, va destacar com compositor de musica sacra. El 1936 va fugir de Catalunya per evitar ser assassinat, refugiat a Perpinyà on fou l´organista de la catedral. El seu germà fou Antoni Albert i Arnau, pèrit agrònom i recaptador de contribucions, detingut el 1936 per milicians, el 1954 va ser un dels figuerencs que va rebre la medalla commemorativa del XX aniversari de la fundació de la FalangeCategorías:CATALANS HISPANS, Uncategorized

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: