CATALANS HISPANS: Melcior Abarca; Rafael Abella.


 

melchor de abarca 11

Melcior de Abarca i Velasco  (Tarragona 1680 – Girona, 1760). Militar, baró d´Abarca. La seva carrera militar va començar amb la seva entrada en 1703-quan tenia 23 anys en el regiment de Reials guàrdies d’infanteria espanyola. Dos anys més tard puja a tinent, en 1711 a capità, el 1721 a capità de granaders i posteriorment a capità de fusellers. A continuació va ser brigadier d’infanteria, el 1727, mariscal de camp el 1734 i tinent general en aquest mateix any, càrrecs que li van valer el suficient reconeixement com per ser nomenat governador i corregidor de Tarragona en 1745. Aquest pas a la política va ser continuat en 1754, quan va passar a ser el governador i corregidor de Girona. El seu últim ascens de caire polític va ser en 1759, quan va ser nomenat capità general d’Extremadura.

 * * *

TOLEDO 14-03-2003 CENA PREMIO CCM NOVELA HISTORICA  FOTO OSCAR HUERTAS FRAILE

Rafael Abella i Bermejo. (Barcelona 1917- 2008). Químic, cronista, historiador i escriptor. El 1936 va lluità com a voluntari a l´exèrcit nacional, i fou col·laborador de la revista falangista “Destino” i de “La Vanguardia”. Va escriure molts llibres sobre la guerra civil com, «La vida cotidiana durante la Guerra Civil», «Julio de 1936», «De la Semana Trágica al 20-N», «Por el imperio hacia Dios», “1939, Barcelona cambia de piel” i «La vida cotidiana de España durante el régimen de Franco». Va treballà a la “Editorial Planeta” com assessor de l´empresari franquista i ex-legionari José Manuel Lara Hernández.Categorías:CATALANS HISPANS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: