CATALANS HISPANS: Abrés; Abizanda


 

Execucions governamentals de "Malcontents"

Execucions governamentals de «Malcontents»

CATALANS HISPANS

Narcís Abrés. (Cassà de la Selva, 1792 – Tarragona, 1827). Militar i Guerriller, carnisser de professió. Carlista. Anomenat “El Carnisser” o “El Pixola”. Aixecà una nombrosa partida en la primera guerra Carlina, coneguda com la “Guerra dels Agraviats o Malcontents” (abril de 1827) i intervingué de nou en el segon alçament, denuncià la complicitat de l’alt clergat i del consell d’estat en la rebel·lió. Assetjà Girona durant més d’un mes, però fou capturat pels homes de Carratalà, que el feren executat.

Antigua casa Cros, donde los sublevado del 36 en Lérida se hicieron fuertes, hasta ser capturados.

Antigua casa Cros, donde los sublevado del 36 en Lérida se hicieron fuertes, hasta ser capturados.

Josep Abizanda i Puntas. (Lleida 1902-1936). Notari i polític dretà. Dirigent de la CEDA a les terres de ponent i fundador d´Acció Popular a Lleida des de l´any 1934, i candidat de la Unió de dretes en les eleccions de 1936. Detingut a l´inici de la guerra civil pel comitè antifeixista i d´esquerres de Lleida, fou afusellat el 5 d´Agost del 36. El seu germà Lluis Abizanda i Puntas (Lleida 1900-1936), empresari i dretà, també fou assassinat a Lleida.

 

 Categorías:CATALANS HISPANS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: