CATALANS HISPANS: Ignasi Barraquer i Barraquer, al servei del exèrcit nacional


Ignasi_Barraquer.jpg

Ignasi Barraquer i Barraquer

Josep Antoni Barraquer i Roviralta. (Barcelona 1852- 1924). Metge oftalmòleg i fill del General Barraquer i Llauder. Fundador de la especialitat “Oftalmològica”. Cap del servei a l´Hospital de la “Santa Cruz y San Pablo” i primer Catedràtic de “Oftalmologia de la Universitat de Barcelona”.

El seu fill fou en Ignasi Barraquer i Barraquer (Barcelona 1884- 1962), oftalmòleg, catedràtic d´Oftalmologia de la Universitat de Barcelona, cap del servei de la “Creu Roja”, i fundador del “Institut Barraquer de Barcelona”. Durant la Guerra civil fuig de Catalunya l´estiu de 1936 i es refugia a França i després a Tànger, on treballa com a cirurgià ocular al servei de l´exèrcit franquista, i el 1939 fou nomenat Capità honorari.

El mateix 1939 creà la “Clínica Barraquer” e inaugurada el 1940, el 1947 fundà l’Institut Barraquer, que amb el temps es va convertir en un punt de referència de l’oftalmologia mundial. També funda i dirigeix els “Estudios e informaciones oftalmológicos”, els quals es reanomenaran, posteriorment (el 1957), “Anales del Instituto Barraquer”. Publica el treball: “Secuelas de la quistitomía”. El 1953 escriu “La evolución de la facoéresis”.Categorías:CATALANS HISPANS

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: