Jutgen un mosso d’Igualada per posar multes falses a companys de feina de la seva mare


fotosexternas20190115201337

Un mosso d’esquadra de la comissaria d’Igualada anirà a judici la setmana que ve acusat d’haver-se inventat multes de trànsit contra companys de feina de la seva mare. Cadascun dels afectats va rebre sancions de 200 euros i pèrdua d’entre tres i quatre punts del carnet. L’agent, Félix J. M., s’enfronta a una petició de cinc anys de presó pel delicte continuat de falsedat en document oficial.

Els fets, segons l’escrit d’acusació de la fiscalia, van tenir lloc entre els mesos de febrer i maig del 2013. L’acusat era agent dels Mossos d’Esquadra, destinat al servei de trànsit del sector d’Igualada, a la comarca de l’Anoia.

Segons la fiscalia, per signar les falses denúncies, va utilitzar el perfil d’usuari d’altres agents amb els quals formava patrulla. Ho feia a través dels dispositius electrònics PDA, que els Mossos utilitzaven aleshores per imposar les sancions de trànsit. D’aquesta manera, a través de la signatura digital d’altres agents, va tramitar cinc denúncies, en les quals va recollir infraccions de trànsit que realment no havien ocorregut, i que perjudicaven gerents i empleats de l’empresa Quadratto S. L., on treballava la seva mare.

Dues de les multes inventades van ser per utilitzar presumptament el telèfon mòbil durant la conducció. Segons el ministeri públic, el mosso va situar falsament aquests dos fets a l’autovia A-2, al tram entre Igualada i Martorell. Dues denúncies més van ser per no portar el cinturó de seguretat, dos casos que falsament va situar a la N-IIa, a Igualada, i a l’A-2, al Baix Llobregat. Finalment, segons la fiscalia, també es va inventar una multa per no respectar un estop, a la N-IIa.

Com a conseqüència dels fets, es van tramitar cinc multes de 200 euros, cadascuna de les quals, a més, suposava la pèrdua d’entre tres i quatre punts del carnet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s