CATALANS HISPANS: Josep Caixés i Gilabert, Catedràtic i lluitador del bàndol nacional i alcalde durant el franquisme


Josep_Caixés_Gilabert.jpg

Josep Caixés i Gilabert (Reus 1886-1954). Polític, físic i químic. Catedràtic d’Institut, exercint per primer cop a l’escola superior d’Indústries de Vilanova i la Geltrú, i més tard a Madrid i a Mallorca. El 1914 va ser designat catedràtic a Reus on va restar fins a la mort excepte durant la guerra. El 1922 fou regidor fins el 1930. El 1925 fou director de l’Institut que abans era el convent de Sant Francesc en el que va fer millores.

El 1930 fou designat alcalde i va governar en minoria, sent després regidor fins el 1934. El 1930 fou nomenat també director de l’Escola del Treball, que havia impulsat junt amb altres. Home de dretes, va fugir de Catalunya i s´instal.là a  Burgos, i fou membre de la comissió gestora de l’ajuntament del nou règim fins 1940. També va ser president del Centre de Lectura. Va impulsar la construcció d’un col·legi residència al costat de l’ermita del Roser però va morir el dia abans de la posada de la primera pedra.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s