CATALANS HISPANS: Vicenç Camp i Tintó catalanista de Mollet amb un fill al bàndol nacional


mollet

Vicenç Camp i Tintó. (Mollet del Vallès, 1888 – Barcelona, 1973). Propietari d’una bòbila i de diversos solars i immobles a Mollet, localitat on era un dels màxims contribuents. Polític de dretes. Fou alcalde de Mollet des de la fi de la dictadura de Primo de Rivera, el 27 de febrer de 1930, fins a la proclamació de la Segona República, el 14 d’abril de 1931.

Afí a la Lliga Regionalista, havia estat regidor (1914-1918), president de l’Associació Catalanista de Mollet i candidat per la Lliga a les eleccions municipals del 14 d’abril de 1931, i el 1934 fou nomenat conseller suplent de l’Ajuntament per la candidatura de la Lliga Catalana.

El seu tarannà conservador fou causa de persecució, i va fugir a la Espanya de Franco per evitar la seva mort. El seu fill lluità en el bàndol nacional. El 1942 fou nomenat jutge de pau. Formà part de la junta de la Caixa d’Estalvis i Previsió de Mollet (1920-1925) i fou membre del IACSI.

primera-pedra-esglesia.jpg
Colocación de la primera Piedra de la Iglesia de Mollet, 1939

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s