CATALANS HISPANS: Pere Caselles i Tarrats, arquitecte modernista assassinat a la Catalunya de Companys


Pere Caselles

Pere Caselles i Tarrats. (Reus 1864-1936). Arquitecte modernista. Estudià la carrera d’arquitectura a la Universitat de Barcelona i obtingué el títol l’any 1889 amb el projecte d’un hospital civil, el qual li valgué l’elogi unànim de l’Escola d’Arquitectura i de l’Acadèmia de Belles Arts.

S’adjudicà la titularitat de la plaça d’arquitecte municipal de Terol, si bé al cap de pocs mesos, ja el 31 de març de 1891 accedí a la de Reus, en morir el titular anterior. Mentre estudiava a Barcelona, l’any1888, va publicar articles d’opinió a “Lo Somatent”. Entre les distincions rebudes cal assenyalar que el 6 de juny de l’any 1904 el rei Alfonso XIII li atorgà el guardó de “Caballero de la Real Orden de Isabel la Católica”.

D’ençà de l’any 1922 era el director de l’Escola Municipal de Dibuix i Comerç. Home de dretes, fou assassinat el dia 28 de juliol de 1936 pel comitè d´esquerres de Reus, li van disparar uns trets en un barranc molt a prop del seu mas.

caselles4
Una de sus obras

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s