CATALANS HISPANS: Joan Cadevall i Diars, autor de “La Flora de Catalunya” amb dos fills assassinats per Companys


El erudito Joan Cadevall i Diars.¶

Joan Cadevall i Diars. (Castellgalí 1846 – Terrassa 1921). Botànic i geògraf. Llicenciat en Ciències Exactes (1869), llicenciat en Ciències Naturals (1871) i doctorat en 1873, es va dedicar a l’ensenyament a Terrassa on fou director del Reial Col·legi Terrassenc entre 1873 i 1901 i fundador de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis.

Va fundà l’assemblea local de la Creu Roja (1893) de la que fou president-fundador fins el 1903; entre 1897 i 1900 fou president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa, també va ser director del Centre Meteorològic de Terrassa i membre del Centre Excursionista de Terrassa. El 1897 publica “La Flora del Vallès”.

El 1900 publicà “Apuntes de Botánica” i el 1907 publicà “Botànica Popular”. La seva obra cabdal és “La Flora de Catalunya”. Els seus nets Magí Cadevall i Rodó (Terrassa 1902- 1937, encarregat i president de “Schola Cantorum”) i Agustí Cadevall i Rodó (Terrassa 1907- 1937) foren assassinats per milicians del “Sindicat d´Empleats i Tècnics” degut a la seva militància catòlica.

One comment

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s