iglesias-esteladas

La vergüenza de la Iglesia catalana debe ser denunciada, y lo dice un creyente practicante y que se lo toma en serio de verdad. Recogemos abajo una pérfida carta que está corriendo entre todos los sacerdotes de Cataluña, para conseguir adhesiones a la Independencia. Por el contrario, nuestro Arzobispo Omella, se encarga de atemorizar o exiliar a aquellos clérigos que no comulgan con el independentismo. O al menos a tenerlos calladitos. Y si alguien dice las verdades del barquero como Mn, Custodio Ballester, lo fulminan disfrazado de caridad fraterna.

Recordábamos en estas páginas que según Santo Tomás el independentismo es pecado mortal, en cuanto sedición. Esperamos que algún día nos muestren la lista de adheridos, para saber dónde no asistir a Misa.

Por cierto, como dan su correo para adherirse, también pueden escribir ustedes dando su opinión sobre su sinvergonzonería.

capellans.cat@gmail.com

 

LA PÉRFIDA CARTA:

Benvolgut company prevere,

T’escrivim per demanar-te que consideris adherir-te al manifest que trobaràs tot seguit. L’hem pensat i consensuat preveres, diocesans i religiosos, que treballem en diversos bisbats i representem carismes i sensibilitats diferents. Ens sembla que el moment que vivim ens reclama com a ministres de l’Església una presència profètica en l’actual context català i espanyol. Aquest comunicat es farà públic com a molt tard divendres, quan esperem que siguem ja molts centenars els qui l’hem signat; i per això, et demanem que, com més aviat millor, enviïs al correu electrònic capellans.cat@gmail.com les dades personals que se’t demanen després de les nostres signatures, a fi de poder incloure’t a la llista dels signants.L’estem enviant simultàniament a molts capellans, però t’agrairem que el reenviïs als companys que creguis convenient, per assegurar que arriba a tots. Si en tens l’oportunitat, fóra bo que el fessis arribar també a preveres grans que coneguis i que no utilitzen normalment el correu electrònic, perquè, si així ho desitgen, a través teu puguin adherir-s’hi. No busquem afegir tensions ni discussions, sinó contribuir eficaçment a una bona conclusió de tot aquest procés en bé del nostre poble; i és per això que, com més siguem, més incisiu podrà ser el nostre missatge. Gràcies des d’ara per la teva col·laboració.

Per ser inclòs en aquesta llista dels signants, cal enviar al correu capellans.cat@gmail.com les següents dades: Nom i cognoms, bisbat d’incardinació o de residència i, els religiosos a més a més, l’Institut del qual es forma part. Per a poder confirmar la identitat del prevere i la seva efectiva adhesió al manifest des de la secretaria d’aquesta iniciativa, en cas de necessitat, cal també fer constar al correu un número de telèfon de contacte i el número del D.N.I. 

Declaració sobre el referèndum d’autodeterminació

convocat pel Govern de Catalunya el proper 1 d’octubre

             Els sotasignats, preveres al servei de les comunitats catòliques de Catalunya, moguts pels valors evangèlics i humanístics que representem i empesos per l’amor sincer al poble que volem servir, en sintonia amb els nostres bisbes, els quals reiteradament han afirmat el caràcter nacional de Catalunya i consideren que «convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català» (Comunicat CET 11-V-2017), 

             MANIFESTEM

             que, valorant totes les circumstàncies que han portat a la convocatòria per part del Govern de la Generalitat d’un referèndum d’autodeterminació el proper 1 d’octubre i davant la impossibilitat de pactar les condicions per a dur-lo a terme de forma acordada, considerem legítima i necessària la realització d’aquest referèndum, i

              CONVIDEM

             els catòlics i tots els ciutadans de Catalunya a reflexionar sobre la importància dels actuals esdeveniments i a votar en consciència en exercici del dret fonamental que té qualsevol persona a expressar lliurement les seves posicions.

              Vista la dificultat existent d’un diàleg serè i constructiu entre totes les parts, ens hem sentit moralment obligats a fer sentir la nostra veu en aquesta hora decisiva per al futur immediat de Catalunya i Espanya.

 1. Mn. Ramon Balagué i Bajona, bisbat d’Urgell
 2. Mn. Xavier Batiste i Mercadé, bisbat de Lleida
 3. Mn. Blai Blanquer i Cutrina, bisbat de Terrassa
 4. Mn. Josep Bofarull i Veciana, arquebisbat de Tarragona
 5. Mn. Cinto Busquet i Paredes, focolar
 6. Mn. Joan Casals i Cubinsà, bisbat de Solsona
 7. P. Pere Codina i Mas, claretià
 8. Mn. Josep Maria Fisa i Bosch, arquebisbat de Barcelona
 9. Mn. Antoni Matabosch i Soler, arquebisbat de Barcelona
 10. P. Xavier Melloni i Ribas, jesuïta
 11. Mn. Gaspar Mora i Bartrès, bisbat de Sant Feliu de Llobregat
 12. Mn. Xavier Morlans i Molina, arquebisbat de Barcelona
 13. Mn. Pere Oliva i March, bisbat de Vic 
 14. P. Josep Peñarroya i Artola, cistercenc
 15. P. Josep Maria Rierola i Roqué, escolapi
 16. Mn. Francesc Romeu i Torrents, arquebisbat de Barcelona
 17. P. Jordi Seubas i Goixart, caputxí
 18. Mn. Josep Maria Domingo Ferrerons, bisbat de Sant Feliu de Llobregat