CATALANS HISPANS, Antoni Baliarda i Campalans, perseguit per la República


alcalde_211_20050415155858_1.jpg
Antoni Baliarda i Campalans en una festa de la Vila

 

Antoni Baliarda i Campalans. (Barcelona, 1872 – Montevideo, 1963). Propietari rural. Fou l’amo de can Llombart des del 1919, quan va arribar a Sant Fost de Campsentelles. Era soci de la Cambra Agrícola del Vallès i després, enmig de la gran conflictivitat agrària dels anys trenta, ho fou també de l’Associació de Propietaris Rurals del partit judicial de Granollers. D’ideologia conservadora, va ser alcalde de Sant Fost de 1930 a 1931.

En esclatar la Guerra Civil, el Comitè de Milícies Antifeixistes li va confiscar totes les propietats perquè era considerat de dretes i perquè havia tingut algunes friccions amb els rabassaires. Fou perseguit i va haver de fugir a l’Uruguai. Hi va morir el 31 de desembre de 1963. Va ser alcalde de Sant Fost de Capcentelles.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s