CATALANS HISPANS: Pau Alegre i Batet, ex-president de la Diputació i assassinat amb dos fills al 36


Alegre- foto

Pau Alegre i Batet (Vilanova i la Geltrú 1875 –Costes de Garraf 1936). Advocat, diputat provincial i ponent d´hisenda, propietari de la empresa industrial vilanovina “Alegre, Ferrer & Pi S. De C.”, i dirigent monàrquic. Fou el president de la “Diputació de Barcelona” durant la Dictadura del qui fou president de la diputació, en Milà i Camps, aconseguí una important carrera política a la comarca, el qui li valgué l´odi de l´esquerra local.

Detingut al començament de la guerra civil, fou torturat i assassinat juntament amb els seus tres fills Enric Alegre i Pi (Vilanova 1909–Sitges 1936, comerciant) Josep Anton Alegre i Pi (Vilanova 1911-Sitges 1936, estudiant) i Pere Alegre i Pi (Vilanova 1902-Sitges 1936, estudiant), el dia 30 d´Agost de 1936. Havien estat detinguts a la seva masia de Sant Pere de Ribes, i només es va salvar en Pau Alegre i Pi (que seria el nou cap falangista de la localitat un cop acabada la guerra civil). La família materna eren descendents del patrici i mecenes vilanoví Pau Soler i Morell, un dels més grans benefactors de la comarca.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s