Hilario Aldea.jpg

Hilari Aldea

Hilari Aldea i Orés. (Barcelona 1885- Sant Feliu de Llobregat 1911). Obrer de la Barceloneta i membre del “Requetè Carlí Català”. Fou assassinat el Maig de 1911 per militants radicals i republicans mentre assistia a “l´Aplec Tradicionalista de La Salut” de Sant Feliu. Foren emboscats i tirotejats per les joventuts radicals, ocasionant l´enfrontament 5 morts, entre d´altres el també carlista Miquel Esteve i Guasch.

Molts altres joves Requetès i Carlins resultaren mort amb els enfrontaments amb radicals i gent d´esquerra al llarg del primer terç del segle XX, com el que tingué lloc a Granollers el 1912 on morí Josep Vila i Serrano (Sant Andreu del Palomar 1890- Granollers 1912), funcionari municipal i carlista, que s´enfrontà als partidaris de Lluis Companys i Salvador Seguí dins de l´Ateneu; Daniel de Ferrater i Ducay (Barcelona 1917-1936, estudiant i secretari provincial de la “Agrupació Escolar Tradicionalista de Barcelona” i assassinat amb 19 anys a la carretera de l´Arrabassada).

Estació de Sant feliu de Llobregat

Lugar de los heyos