CATALANS HISPANS: Hilari Aldea i Orés, carlí assassinat pels lerrouxistes


Hilario Aldea.jpg
Hilari Aldea

Hilari Aldea i Orés. (Barcelona 1885- Sant Feliu de Llobregat 1911). Obrer de la Barceloneta i membre del “Requetè Carlí Català”. Fou assassinat el Maig de 1911 per militants radicals i republicans mentre assistia a “l´Aplec Tradicionalista de La Salut” de Sant Feliu. Foren emboscats i tirotejats per les joventuts radicals, ocasionant l´enfrontament 5 morts, entre d´altres el també carlista Miquel Esteve i Guasch.

Molts altres joves Requetès i Carlins resultaren mort amb els enfrontaments amb radicals i gent d´esquerra al llarg del primer terç del segle XX, com el que tingué lloc a Granollers el 1912 on morí Josep Vila i Serrano (Sant Andreu del Palomar 1890- Granollers 1912), funcionari municipal i carlista, que s´enfrontà als partidaris de Lluis Companys i Salvador Seguí dins de l´Ateneu; Daniel de Ferrater i Ducay (Barcelona 1917-1936, estudiant i secretari provincial de la “Agrupació Escolar Tradicionalista de Barcelona” i assassinat amb 19 anys a la carretera de l´Arrabassada).

Estació de Sant feliu de Llobregat
Lugar de los heyos

One comment

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s