Catalans hispans: Victor María Concas i Palau, almirall espanyol


concas

Victor María Concas i Palau, (Barcelona, 1845- Cádiz 1916). Almirall, ministre de marina, escriptor i polític. Es enterrat al “Panteón de Marinos Ilustres” de la localidad gaditana de San Fernando. Va lluità a les Illes Filipines el 1896 contra la sublevació tagala, fou el capità del vaixell insígnia de l’esquadra del Almirall Cervera el “Infanta Maria Teresa”, i s’enfrontà amb més valor que mitjans a les tropes nord-americanes, fou l’àrbitre en el litigi sobre el canal de Panamà entre els Nord-americans i les autoritats panamenyes, fou ministre espanyol de Marina entre 1905 i 1906, i protagonitzà l’històric viatge d’Espanya a Amèrica amb la reproducció de la Nao Santa Maria en commemoració dels 400 anys de la descoberta d’Amèrica. Senador espanyol de 1905 fins el 1908.

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s