Catalans hispans: Carles de Bolòs i Vayreda


girona  Carles de B

girona  Carles de B
girona Carles de Bolós, bisbe. FOTO ESCANEJADA DE “Història i vida del Seminari de Girona”

 

Carles de Bolòs i Vayreda. (Olot 1885- Girona 1959). Sacerdot, advocat, periodista i escriptor.  Conegut com “Gerión”. Va fer de vicari a Argelaguer i de professor al Seminari de Girona. Persona de formació humanística clàssica, va exercir la crítica d’art, primer durant els anys vint en el Diario de Gerona –vinculat a la Lliga–, del qual havia estat redactor en cap.

El 1940 es va incorporar a la redacció d’El Pirineo i el 1943, a la de Los Sitios on escrivia diàriament la columna “El Ángulo”. Va ser director de la revista Vida Catòlica, director del Full parroquial i del Butlletí Oficial Eclesiàstic. D´ideologia dretana i carlista va col·laborar a El Tradicionalista, El Norte de Gerona i El Eco de Gerona. Fou col·laborador de la “Revista de Gerona”. Destacat hispanista i promotor cultural cristià, fou perseguit durant la revolució marxista de 1936.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s