Joan Maria Bartolí i Bella: espia, quintacolumnista i divisionari blau


descarga (13)

Joan Maria Bartolí i Bella. (Reus 1914- Riga 1941). Aventurer, militar i espia. El 1936 va fugir de Catalunya per les seves simpaties dretanes i s´enrolà al SIPM (Servicio de Información y Policia Militar) a Toledo. Fou comissionat per organitzar la “Quinta Columna” a Madrid i es va introduir a Madrid i contactà amb Antonio Rodríguez Aguado i amb Joaquín Jiménez de Anta (que serien els organitzadors de la xarxa d´espionatge).

Posteriorment fou nomenat “Teniente de la Guardia del General Franco”. El 1941 s´allistà com a voluntari a la “División Azul” en la secció antitancs, i fou ferit greument a la batalla de Possad a l´intentar rescatar a companys ferits i va morir posteriorment.

descarga (14)Categorías:CATALANS HISPANS

1 respuesta

 1. D.E.P.
  VIVA LOS HÉROES !!!
  ARRIBA ESPAÑA !!!
  CAFE !!!
  Pepe fernandez

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: