Àlvar Borràs i Marimón: un català a la Divisió blava


 descarga (16)

 

Àlvar Borràs i Marimón (Barcelona 1916- Front Rus 1943). Capità d´aviació, i estudiant de dret a la Universitat de Barcelona. Militant de la dreta hispanista, va fugir de Catalunya a l´inici de la guerra civil i s´allistà a la centúria “Verge de Montserrat” de l´exèrcit nacional com Alferes Provisional. Acabada la contenda, s´enrolà com Capità a la “División Azúl”, sent el responsable de la “4ª Escuadrilla Azul”, denominada “15 Spanische Staffel” e integrada a la “Jagdgeschwader JG-51 “Mölders”, a Smolensk. descarga (17)

Va destacar amb els seus combats aeris a Orel i Briansk, a prop de Kursk, recolzant la operació “Zitadelle”, i posteriorment a Vitebsk, Seschtshinskaya, Orscha, Staraia-Bychow i Bobruisk. Va ser nomenat comandant de la “3ª Patrulla”, pilotant un “Focke Wulf FW190 A8”, i el Messerschmitt 109G-6 “Gustav”. Va desaparèixer el 31 d´Agost de 1943 durant un combat.

booras

One comment

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s