Catalans hispans – Glòria Bulbena i Reig: defensora del català i perseguida per la República


descarga (31)

Glòria Bulbena i Reig (Barcelona 1891-1984). Activista cultural i membre de la burgesia catalana. Fundadora de la “Conferentia Club”, membre del “Club de la Poesia”, de l’Associació protectora de l’Ensenyança en català i de l’Institut Cultural de la Dona, entre moltes altres associacions.

Fou perseguida amb sanya per elements de la FAI i d’esquerra l’any 1936, i va fugir a Gènova quan varen assassinar al seu oncle (el marquès de Bosch-Labrús). S’instal.la a l’Espanya franquista i va desenvolupar tasques d’organització a la rereguarda i treballar d’infermera militar. Retornà a Barcelona l´any 1939 on recuperar les seves pertinences. Va escriure “Barcelona, trossos de vida i records de l’ahir”.Categorías:CATALANS HISPANS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: