La Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia (de Reus) celebra enguany el seu 691è aniversari en mig d´una crisi.


salasantallucia_reus1.jpg

Celebració de les festes de Sant Isidre

És l’entitat més antiga de la ciutatde Reus  i alhora la més desconeguda. La Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia celebra enguany el seu 691è aniversari, segons la primera data trobada –una acta notarial feta el 21 d’agost de 1324.

Els orígens de l’entitat cal trobar-los en l’antiga Confraria de Pagesos de Reus, un gremi medieval integrat per fadrins.

La Germandat, però, no es va formar fins al segle XIX quan l’organisme es va convertir en una entitat social de serveis mutus i, més tard, durant els anys setanta, en una de caràcter cultural. Tant és així que avui aixopluga al voltant de fins a sis associacions artístiques, entre les quals es troben una coral, un esbart, un grup de teatre o una agrupació de fotògrafs.

A causa d’unes obres contigües a la seu, al raval de Robuster de Reus, l’edifici en què romanien des de 1702, es va ensorrar tot coincidint amb un Dimarts de Pasqua.

Fa poc més d’un any, la Germandat s’enfrontava a un dels episodis més complicats de la seva llarga història: l’associació havia d’abandonar la seva seu perquè no podia pagar la hipoteca, que tenia subscrita amb Catalunya Caixa. Quan es va inaugurar el nou edifici, l’any 2007, l’entitat va haver d’invertir prop d’un milió i mig d’euros, una despesa que encara no s’ha pogut fer front.Categorías:CULTURA / INDRETS (LUGARES)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: