Què fer aquest cap de semana? – Exposició ‘Els temps dels almogàvers. La crònica de Ramon Muntaner’


almogavares

Exposició ‘Els temps dels almogàvers.

La crònica de Ramon Muntaner’

L’exposició il·lustra uns moments importants de la història de la Corona d´Aragó durant els segles XIII i XIV a través de la figura i del relat que fa a la seva crònica en Ramon Muntaner, testimoni i protagonista d’alguns d’ells. La mostra posa en evidència la particular interpretació que aquest en fa, sovint allunyada de la realitat i més d´acord amb la seva pròpia percepció personal, entre novel·la, autobiografia i visió idealitzada de la monarquia.

L’exposició dedica un apartat especial a explicar la història de la Companyia Catalana d’Orient, integrada per tropes d’almogàvers o soldats mercenaris d’origen català i aragonés, que, a principis del segle XVI, sembraren la desolació en terres de l’Imperi Bizantí.

Organitzada amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, l’exposició s’emmarca dins del programa d’activitats organitzades per commemorar els 750 anys del naixement del gran cronista medieval català Ramon Muntaner (1265-1336).

On:
Museu d’Història de Catalunya
Quan:
Del 23/07/2015 al 23/11/2015.
Adreça:
Pl Pau Vila, 3, Barcelona
Telèfon:
932254700

Web:

www.mhcat.cat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s