L´Arcadia de la Catalunya Nord


rosellon1
Brice Lafontaine, tinent d’alcalde de Perpinyà i president d’Unitat Catalana

 

El nacionalisme català ens vol fer creure que una majoria de la població del Rosselló se sumaria al projecte de la Catalunya independent. Però la realitat és molt diferent. Els catalanistes són vists com a alguna cosa estranya, tolerable, però tampoc els permeten que es prenguin massa protagonisme.

En el ple municipal de Perpinyà celebrat un dia de setembre, la regidora encarregada d’afers transfronterers de l’aglomeració urbana, Annabelle Brunet, membre de l’equip de govern, va començar una intervenció en català parlant dels projectes transfronterers de la universitat de Perpinyà. Va ser ràpidament interrompuda per Louis Aliot, el líder d’estrema dreta del Front National i cap del grup FN a l’Ajuntament. Aliot es va referir a “les lleis de la república francesa” per impedir que es parli català en una administració pública.

Brice Lafontaine, tinent d’alcalde -membre també de l’equip de govern de Jean-Marc Pujol- i president d‘Unitat Catalana va prendre la paraula per rebatre els arguments del representant del FN. Ho va fer en català, però el batlle li va tallar el micro donant raó als arguments “républicains” de Louis Aliot.

rosellón2
Ayuntament de Perpiignan

 

Un comentario

  1. Ai pobrets!!!

    Brice Lafontaine va abandonar el ple municipal i, més tard, va escriure a les xarxes socials “el nivell del consell municipal és patètic”. Lafontaine i el seu partit Unitat Catalana van fer campanya per la reelecció del batlle Pujol, amb qui ja formaven part de l’anterior equip municipal. Lafontaine és el tinent d’alcalde responsable dels “afers catalans” de Perpinyà.

    Escolta…… Si vols un parlament “no patètic” vine al de Catalunya. Allà Popeye de Gispert deixa parlar català a cor que vols…. això si, si protestes perque es facin ilegalitats et talla el micro o si et queixes perque un filoterrorista tha dit Nazi a tu i els teus votants, t’expulsa sense miraments!!! Com es dirà “Marxi,Marxi” en Francès ?

    Francia es un pais serio donde se hacen cumplir las leyes de raiz y así los nazionalistas JAMAS se les subirán a las barbas….

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s