“TRENQUEM EL RELAT DEL SEPARATISME” per Josep Alsina i Calvés


guifre

L’hegemonia social del separatisme (cada dia més minvant) es fonamenta en la difusió d’un relat absolutament fals, però que ha estat interioritzat per molts catalans. Aquest relat es podria resumir de la següent manera: Catalunya és un país ocupat, una nació oprimida. Catalunya és un sol poble enfrontat a un estat autoritari i franquista.

Cal trencar aquest relat i demostrar la seva falsedat.

Catalunya país ocupat? Quan es forma la Nació Històrica Espanyola, amb la unió del Regne de Castella i la Corona d’Aragó, el que avui dia es Catalunya era un conjunt de comtats que formaven part del regne d’Aragó, que al seu torn era part d’una entitat política més gran: la Corona d’Aragó que reunia el regne d’Aragó, el de València i el de Mallorca. En cap moment es produeix cap “ocupació”.
Quan és “ocupada” Catalunya? No sabem quant es produeix aquesta suposada “ocupació”. Evidentment no és a 1714: la Guerra de Successió és una guerra civil, amb projecció internacional, entre els partidaris de dos aspirants a Rei d’Espanya. Hi ha catalans als dos bàndols. Tampoc és amb la Guerra Civil: molts catalans militen en el bàndol franquista (Cambó, D’Ors, Pla, Verges, Masoliver, Agustí, el Terç de Nostre Senyora de Montserrat). Recordem que sota el mandat de Companys són assassinats més de 8500 catalans.

L’Estat Espanyol és “franquista”? L’actual Estat espanyol és una democràcia parlamentària homologada. L’actual govern està decidit a exhumar els restes del general Franco del Valle de los Caídos, i està preparant una nova Llei de Memòria Històrica que preveu penes de presó per “apologia del franquisme”. Si defensar la integritat territorial (la capa basal de tota societat política) és ser “franquista” també són “franquistes” els estats Francès i Alemany. En aquests estats partits com ERC o el PDCAT serien il·legals.

Catalunya un sol poble? A Catalunya hi ha una important fractura social provocada pel separatisme. Als contraris a la independència no se’ns considera catalans, sinó “espanyols que viuen a Catalunya”. Els nostres drets polítics són contínuament trepitjats, i se’ns ignora i menysprea, tant per part del govern de Torra com per part del govern de Madrid.

Aquesta és la realitat que falseja el relat separatista.

Josep Alsina i CalvésCategorías:Opinión

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: