Prohibició del català durant el franquisme?: l´escola Massana


La Massana, una de les escoles d’art, disseny i creació més mítiques de Barcelona, es trallada de l´antic Hospital de la Santa Creu a uns nous locals. D´Aquesta escola han sortit molts artistes i artesans. Al digital independentista racocatalà entrevisten a un ex alumne jubilat, Lorenzo Sánchez, i reconeix que en temps d´En Franco es parlava tranquilament català.

massana

 

“Què ha significat La Massana per al panorama cultural i artístic de Catalunya?

Vam viure durant molts anys en un règim dictatorial, i a La Massana es parlava en català. Era una escola de centre-esquerra. Havíem passat una guerra, però malgrat tot teníem les nostres conviccions. El catalanisme sempre es premiava. Érem el que es deia progres en aquella època. I això es traslladava també al tracte amb l’alumne. Aquí érem més oberts amb l’artista.”

One comment

  1. Durante el franquismo el catalán no era idioma oficial. Eso es todo. Pero la actual escuela y la TV3 han hecho creer a mucha gente joven que la policía detenía a quienes hablaban catalán, incluso en los bares y en la calle, que estaba prohibido también fuera de la administración pública.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s