La Massana, una de les escoles d’art, disseny i creació més mítiques de Barcelona, es trallada de l´antic Hospital de la Santa Creu a uns nous locals. D´Aquesta escola han sortit molts artistes i artesans. Al digital independentista racocatalà entrevisten a un ex alumne jubilat, Lorenzo Sánchez, i reconeix que en temps d´En Franco es parlava tranquilament català.

massana

 

“Què ha significat La Massana per al panorama cultural i artístic de Catalunya?

Vam viure durant molts anys en un règim dictatorial, i a La Massana es parlava en català. Era una escola de centre-esquerra. Havíem passat una guerra, però malgrat tot teníem les nostres conviccions. El catalanisme sempre es premiava. Érem el que es deia progres en aquella època. I això es traslladava també al tracte amb l’alumne. Aquí érem més oberts amb l’artista.”