CATALANS HISPANS: Nazari Alibès i Casellas, assassinat ell i dos fills a la Catalunya de Companys


Lluis-Companys
Companys, el asesino “mártir”

Nazari Alibès i Casellas. (Moià 1888- Barcelona, 1936). Alcalde de Moià i cap del sometent, conegut com “En Massot”. Propietari agrícola i pagès de “Can Casellas”, era un dels polítics més reconeguts del Moianès. Dirigent comarcal de la Comunió Tradicionalista i membre de la obra dels exercicis espirituals. Detingut pels milicians a l´inici de la guerra civil, fou traslladat a Barcelona i fou condemnat a mort el 3 de novembre de 1936 pel Tribunal Popular no 1 de Barcelona i executat a Montjuïc el dia 4 de novembre de 1936, l’endemà mateix de dictada la sentència.

Dos dels seus fills, Josep Maria Alibès i Villarubia (Moià 1918, estudiant) i Joaquim Alibès i Vilarubia (Moià 1920, estudiant) de 18 i 16 anys respectivament, havien estat assassinats ja, el dia 6 d’agost de 1936, a can Tunis (Barcelona), acusats de dretans. Un tercer fill, Francesc, de 23 anys, jutjat amb el pare, fou condemnat a 15 anys de presó.

2 comments

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s