50018205.jpg

Frederic Alfonso i Orfila. (Barcelona 1913 —1991). Poeta i advocat. Fill de la concertista menorquina Margarida Orfila i Tudurí (Maó 1889- Barcelona 1970, pianista i compositora). Membre de “Dreta de Catalunya” i relacionat amb el cop militar de 1936, era ajudant i passant del cap del moviment civil de recolzament als militars en Francesc Isarre i Bescós.

Va lluitar amb l´exèrcit nacional. Estudià dret i es va dedicar a l’Administració Pública i a l’ensenyament. Va escriure diversos llibres, alguns dels quals varen ser premiats. Va col·laborar habitualment en mitjans de comunicació i en revistes científiques i culturals, com ara, La Publicitat, La Venda, Catalunya, El Matí, Tele-Estel, Avui i El Noticiero Universal. Va estar molt vinculat a la vila de Sentmenat i la biblioteca municipal d’aquest poble porta el seu nom

500_auto__agenda_logotips_generics_2017_biblioteca.jpg