CATALANS HISPANS: Frederic Alfonso i Orfila, poeta, periodista i voluntari al bàndol nacional


50018205.jpg

Frederic Alfonso i Orfila. (Barcelona 1913 —1991). Poeta i advocat. Fill de la concertista menorquina Margarida Orfila i Tudurí (Maó 1889- Barcelona 1970, pianista i compositora). Membre de “Dreta de Catalunya” i relacionat amb el cop militar de 1936, era ajudant i passant del cap del moviment civil de recolzament als militars en Francesc Isarre i Bescós.

Va lluitar amb l´exèrcit nacional. Estudià dret i es va dedicar a l’Administració Pública i a l’ensenyament. Va escriure diversos llibres, alguns dels quals varen ser premiats. Va col·laborar habitualment en mitjans de comunicació i en revistes científiques i culturals, com ara, La Publicitat, La Venda, Catalunya, El Matí, Tele-Estel, Avui i El Noticiero Universal. Va estar molt vinculat a la vila de Sentmenat i la biblioteca municipal d’aquest poble porta el seu nom

500_auto__agenda_logotips_generics_2017_biblioteca.jpg

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s