CATALANS HISPANS: Hermenegild Arruga i Liró, famós oftalmòleg, amic personal de Franco


arruga.jpg

Hermenegild Arruga i Liró. (Barcelona, 1886-1972). Metge oftalmòleg i retinòleg. Va estudiar a Barcelona i posteriorment a París i Berlín. Al llarg de la seva carrera professional va introduir notables avanços en la tècnica quirúrgica oftalmològica, entre elles: “la pinça d’Arruga” per l’operació de cataractes. Entre les seves nombroses publicacions destaca Etiologia i patogènia del despreniment de la retina (1933). Precisament en el tractament d’aquesta afecció, el Dr. Arruga, va obtenir un gran renom internacional. Membre honorífic de mig centenar d’acadèmies i societats oftalmològiques, va rebre nombrosos guardons, entre elles, el Premi Gonin l’any 1950, la Creu d’Alfons X el Sabi. Amic del Comte de Barcelona i del General Franco, li va concedir el títol de “Comte d´Arruga”.

arruga_liro_hermenegildo_20120419_1884387147.jpg

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s