El Parlament de Catalunya es sobirà … quant interesa al separatisme


pascal

La bola de neu de la corrupció creix a Catalunya. Cada vegada és més evident el finançament il·legal de Convergència, la implicació de càrrecs del “nou” partit PEDcat en aquestes trames corruptes, i cada vegada són més patètiques les accions del govern de Puigdemont en la seva fugida cap endavant. Els arguments de la Sra. Marta Pascal, en la seva deplorable intervenció en el programa del Sr. Cuní, semblaven trets del “manual per corruptes” del PP valencià o madrileny: que si “presumpció d’innocència” , que si “campanya política”, que si ” a nosaltres ens fa més fàctic que a ningú això de la corrupció”, que si bla, bla, bla….

Però la última ja sobrepassa la capacitat de ridícul del govern de Puigdemont: la Generalitat ignora la resolució del Parlament de Catalunya, que insta al Govern a presentar-se com a acusació particular contra CDC en el cas Palau. La resolució ha partit el vot de Junts pel Si: els diputats d’ERC han votat a favor, els del PEDcat s’han abstingut, i nomé algun independent ha votat en contra.

Han repetit fins a la nàusea que el Parlament “és sobirà” (De fet això no és veritat, no és sobirà perquè és un Parlament autonòmic), han utilitzat aquest argument com a defensa en els judicis per les seves repetides vulneracions de la llei. Però quan el Parlament, suposadament sobirà, els obliga a fer una cosa que no els convé, llavors es passant el Parlament per l’arc de triomf.

Però l’actuació més hipòcrita i miserable és la d’Esquerra Republicana. Els seus diputats voten a favor de la moció, però el Sr. Jonqueres, secretari general del partit i vicepresident de la Generalitat no té cap intenció de fer cas de la moció.

Val a dir que en aquest “affaire” l’actuació del Govern d’Espanya tampoc ha estat massa galdosa: els representants de l’Estat Espanyol en el Patronat del Palau no van assistir a la reunió on s’havia de decidir si el Palau actuava legalment contra CDC, el que va fer impossible la iniciativa. Aquesta absència coincideix “casualment” amb el suport del PEDcat al Decret de l’estiva del govern del PP en el Parlament Espanyol.

Corrupció i mentides separatistes, manipulació de les Institucions catalanes … i actitud ambigua del govern d’Espanya. És evident que els catalans hispans estem sols.

Josep Alsina i Calvés

One comment

  1. De todos modos, ningún parlamento puede ser “soberano” si no es representativo de verdad. Esto no sucede ni con el catalán, ni con el nacional.

    Además está la subordinación real a la Constitución española y a las Cortes (la legislación de las autonomías es una derivación)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s