9 respuestas

  • Benvolgut Català Hispà, quan ens parlin de la Guerra de Secessió de 1640 hem de dir que el sollevament del Corpus de Sang (7/6/1640) fou una revolta justa i legítima, ja que el comte-duc d´Olivares en nom del rei havia vulnerat sistemàticament les constitucions i franqueses de Catalunya, les mateixes constitucions i franqueses que el monarca regnant (Felip IV), a les Corts celebrades a Barcelona, havia solemnement jurat mantenir, defensar, observar i fer observar (28/3/1626). Però també hem de dir que un nou Judes, un repugnant i maleït traïdor que es deia Pau Claris, canonge de la Seu d´Urgell i diputat pel braç eclesiàstic a la Diputació del General (no Generalitat), va lliurar Catalunya al rei de França Lluís XIII i al seu primer ministre el cardenal Richelieu (23/1/1641); els resultats, nefastíssims, foren dinou anys de guerra atroç i la pèrdua del Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i mitja Cerdanya (Pau dels Pirineus, 7/9/1659).

   Me gusta

   • ¿Entonces tenemos que considerar a Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir y media Cerdanya como propia, o como ajena? Tiendo a pensar que si, pero claro, no está en Hispania. ¿La guerra de secesión de Portugal de 1640, fue justa o infame? ¿Se pueden comparar?

    Me gusta

   • Felip V (o IV d’Aragó), a les Corts de Barcelona també havia solemnement jurat mantenir, defensar, observar i fer observar (4/10/1701) les llibertats i Contitutions de Catalunya. ¿Hem de considera a Felip V un perjuri i un repugnant i maleït traïdor, doncs amb els Reials Decrets de Nova Planta de 1715-16 va suplantar les Corts i institucions catalanes per les castellanes?

    Me gusta

 1. ¿Que tenemos que decir cuando nos hablen de la guerra de secesión de Cataluña y de Portugal de 1640? ¿era Olivares de los nuestros?

  Me gusta

Trackbacks

 1. Viernes 12, homenaje en BCN al Timbaler del Bruch

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: