diuen que estimen Catalunya, però traeixen les seves tradicions


isidro1

Cercavila de Sant Isidre, a Terrassa

 

Terrassa: després de cinc segles, eliminen el patronatge de sant Isidre

A Terrassa, per exemple, cada any, el 15 de maig, la diada del Sant Isidre, els pagesos celebraven la festa patronal. Era tradició, a principis de segle XX, celebrar-ho amb un ball a la plaça Vella. Després de la Guerra Civil, la festa es va secularitzar: al matí els membres de la cooperativa i familiars es concentraven davant del Sindicat i enfilaven el carrer de Colom amunt en cercavila amb banda de música, portant en processó la imatge de Sant Isidre fins a l’església del Sant Esperit . Després de la missa eren rebuts per l’alcalde. Al migdia es feia un vermut al Passeig o un dinar de germanor en el mateix Celler. A la tarda, teatre o cinema, concert de la Banda de Música, sardanes, i el generalitzat ball de fi de festa, acompanyat d’un espectacle.

isidro2

La Festa de Sant Isidre a pla plaça Major de Terrassa

 Després de cinc segles de tenir a San Isidre com a patró, han decidit canvia-lo a Terrassa. A principis del segle XXI la pagesia de Terrassa va tornar al culte patronal de Sant Galderic per mitjà de la Fundació Terrassenca Sant Galderic. La seva festa és el 16 octubre. Aquest antic sant català mai va tenir una gran devoció, però els nacionalistes tractan de recuperar símobols sigui como sigui, encara que sigui carregant-se les nostres tradicions.Categorías:CULTURA / INDRETS (LUGARES)

1 respuesta

Trackbacks

  1. Anónimo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: