Dreta de Catalunya: cartel electoral


dreta cataluña

Cartell electoral que recull la famosa frase de Cambó.

 

Dreta de Catalunya fou una organització política catalana, creada a Barcelona el 8 d’abril de 1933. El seu primer secretari general fou Josep Bertran i Güell i formava part de la directiva l’ex militar i ex-alcalde primorriverista de Barcelona Fernando Álvarez de La Campa. Aplegava membres dels antics partits monàrquics a Catalunya, com l’advocat Santiago Torent i Buxó i els industrials Joan Campmajó i Damià Mateu i Bisa. Alguns d’ells havien estat a la Lliga Regionalista. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 1932 es presentà juntament amb Comunió Tradicionalista i Renovación Española, però no van treure cap escó.

Es presentà a les eleccions generals espanyoles de 1936 (16 de febrer de 1936), dins del Front Català d’Ordre, Juntament amb la Lliga de Cambó però la coalició fou derrotada i la Lliga Catalana va acaparar tota la representació de la coalició, de manera que no assolí representació a les Corts Espanyoles. En aquells temps els catalanistas eren més de dretes que catalanistes.Categorías:HISTÒRIA I RELATS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

DESPERTA

Red sociocultural

A %d blogueros les gusta esto: